Yli 125-vuotias Wulff

thomas-wulffWulffin pitkä historia on nousujohteinen tarina. Kaikki lähti tunnollisesta ja kohteliaasta työntekijästä, ”kunnon nuoresta miehestä” Thomas Fredrik Wulffista, joka perusti Wulff Oy Ab:n vuonna 1890.

Thomas Wulff työskenteli 1890-luvulla enonsa, Gustaf Wilhelm Edlundin kustannusliikkeessä ja kirjakaupassa libristinä. Edlundilla nuori mies oppi tapoja, elämänkatsomusta ja luonteenlujuutta.

Hän kuitenkin halusi etsiä itselleen uuden toimialan, joka antaisi hänelle mahdollisuuden seistä omilla jaloillaan. Niinpä elokuussa 1890 avasi Thomas Wulff pienen paperikauppansa ovet Fredrikinkadulla. Siitä lähtien on Wulffin tarina lähtenyt nousujohteeseen. Tätä kuvaa hyvin se, että jo yhdeksän kuukauden jälkeen täytyi liikkeen muuttaa suurempiin tiloihin Eerikinkadulle.

Paperikauppa kävi hyvin ja liike menestyi. Osoitus Thomas Wulffin hyvistä liikemiestaidoista tapahtui seitsemän vuotta myöhemmin, jolloin Wulffin päämyymälä siirtyi osoitteeseen Esplanadi 11. Koska liike sijoittui Pohjois-Esplanadin ja Mannerheimintien kulmaan, alettiin sitä yleisesti kutsua ”Wulffin kulmaksi”. Vielä tänäkin päivänä kulma kulkee samalla nimellä niiden ihmisten kesken, jotka saivat kokea sen aikakauden.

Yrityksen johto ja omistus pysyi suvun miesten hallussa aina Thomas Wulffin lapsenlapselle Harry Fr. Wulffille, joka hoiti toimitusjohtajan tehtäviä vuoteen 1975. Vuonna 1987 Wulff Oy Ab:n omistus vaihtui, kun Sponsor Oy osti yrityksen ja 1992 omistajaksi tuli Mercantile Group Oy Ab -konserni. Vuonna 2002 Wulff Oy Ab:n osti Beltton-Yhtiöt Oyj ja Wulff sai omistajakseen toimistomaailman kotimaisen kärkiyrityksen.

Vuonna 2008 Wulffin brändi vahvistui ja sai lisänäkyvyyttä, kun Beltton-Yhtiöt Oyj muutti nimensä Wulff-Yhtiöt Oyj:ksi. Tänä päivänä Wulffin brändiä kasvattaa ja kehittää Wulff Oy:n lisäksi konsernin 16 yritystä. Maineikas Wulff on ansaitusti Suomen tunnetuin toimistoalan brändi!

Wulff täytti 127 vuotta elokuussa 2017. Wulff on kasvanut pienestä vaatimattomasta putiikista suureksi konserniksi, joka palvelee asiakkaitaan monipuolisesti ja kansainvälisesti. Vaikka öljylampun valosta ja Wulffin kulman Helsingin Esplanadin liikkeestä on pitkä matka sähköpostien ja verkkokauppojen aikaan, kulkee yksi Thomas Wulffin tärkeimmistä ajatuksista mukana ajasta toiseen: Wulffilla asiakkaita palvellaan aina parhaalla mahdollisella tavalla.

Wulffin tarinoita 127-vuotisesta menestystarinastamme voit lukea kattavasta historiablogista.